Thursday, 2 May 2019

an english delight


Scones zijn een van mijn favoriete gebakjes uit Engeland. Een hap met clotted cream en jam en ik ben weer even terug in een schattig Engels bakkerijtje met een stomende kop donkere thee op tafel. Natuurlijk kan ik de echte Engelse scones niet overtreffen of zelfs helemaal namaken, daar moet ik toch echt even de zee voor over, maar ik kan het wel proberen. Het recept voor de scones in deze post  heb ik uitgeprobeerd voor Pasen, toen we een heerlijke paasbrunch hadden. En ik dacht laat ik hem ook een plekje op mijn blog geven voor het geval er meer scones-liefhebbers zijn!
dit heb je nodig:
~ 10 scones ~
een kom
225 gram zelfrijzend bakmeel 
55 gram (ongezouten) boter
1,5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
150 ml karnemelk
1 eidooier
en bakpapier!

~ topping ~
jam
Voor clotted cream:
200 g mascarpone
125 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker


recipe: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Je kunt alvast een bakplaat klaarleggen met hierop het bakpapier. Snij de boter en doe het in de kom, snij het stuk boter in kleinere stukjes. Weeg daarna het zelfrijzend bakmeel af en schuif het in de kom. Kneed de boter en het zelfrijzend bakmeel tot het lijkt op broodkruimels. Voeg dan de lichtbruine basterdsuiker toe, kneed het weer en doe dan de melk erbij. Gebruik in plaats van gewone melk, karnemelk. Dit bind de ingrediƫnten beter. Kneed het mengsel tot het een geheel is en het goed genoeg lijkt om het uit te rollen met een deegroller. Kneed niet te lang! Stop op het moment dat alle toegevoegde ingrediƫnten voldoende zijn gemengd en de bonk een geheel is.

tip: Als de bonk nog steeds te sticky is kun je wat extra bakmeel toevoegen.

Doe daarna wat meel over de deegroller en je werkvlak en rol het deeg uit. Het deeg kan ongeveer 0,5 cm dik zijn. Wij hebben daarna de scones uitgesneden met een omgekeerd wijnglas. Leg de rondjes op de bakplaat en besmeer ze dan met de geklopte eidooier. Stop de plaat voor 10-15 minuten in de oven en laat ze daarna even afkoelen.

Dan kun je de scones besmeren met clotted cream en jam!

Clotted cream maak je door de slagroom met een mixer of keukenmachine te kloppen totdat het iets dikker is. Dan voeg je de eetlepels poedersuiker toe. Dit moet gemengd worden en vervolgens meng je de mascarpone tot het een geheel is.


Het resultaat was erg lekker en ik hoop snel weer eens een ander recept uit te proberen, misschien eentje die ervoor zorgt dat de scones iets hoger rijzen.

liefs

Dit recept heb ik van: brendakookt.nl 
(ik heb het een beetje aangepast)

4 comments :

  1. Hmm looks good! Ik ga het even pinnen en hopelijk binnenkort eens maken ^^

    ReplyDelete
  2. oohhh ziet er zo goed uit!!

    ReplyDelete
  3. Oh dit ziet er echt heerlijk uit Eef Ik ga het zeker een keer uitproberen!

    ReplyDelete

thank you for visiting my blog! & it's so sweet of you to leave a message!

01 09 10