Saturday, 17 September 2016

een kind van de zon


Long time no see. Het is echt tijd voor een update en een ouderwets gezellig praatje. Hoe gaat het met jullie? How's life? Hoe gingen de eerste paar weken in een nieuw schooljaar? Voor mijn gevoel zijn de afgelopen weken voorbij gevlogen en heb ik even geen adempauze kunnen nemen. De dagen zaten vol nieuwe indrukken en kansen. Over die kansen vertel ik later meer. Ook mijn weekenden zaten (en zitten) propvol. Ik ben oppas, probeer een baantje te vinden bij de Hema, plus iedereen lijkt ineens jarig te zijn in september. Over de Hema ben ik trouwens nog niet uitgepraat, ik had afgelopen woensdag een sollicitatiegesprek, maar wat bleek: de manager was niet eens aanwezig, terwijl we een afspraak hadden gemaakt! zucht  Maar goed... Natuurlijk zijn er ook een hoop positieve dingen gebeurd de afgelopen tijd!


Ik wil het hebben over mijn nieuwe liefde: een zonnebril. Ik zat al heel lang te twijfelen of ik dit model zou nemen en heb het uiteindelijk toch gedaan! Ik had om eerlijk te zijn niet verwacht dat de zon nog zo lang en zo veel (en zó ontzettend warm) zou schijnen, dus ik heb geluk en kon hem nog wel even dragen (maar waarschijnlijk niet heel lang meer, als ik de weersvoorspellingen moet geloven...)! Ze zijn van America Today en ik zie ze een beetje als de dupe (goedkope versie) van het Ray-Ban model die je tegenwoordig overal ziet.

 
sunglasses - america today //  book - vintage

Dit schattige boekje spotte ik trouwens bij mijn lokale kringloopwinkel. Het is niet het type verhaal wat me aanspreekt, maar ik vond de kaft zo mooi! Het verhaal ga ik dus niet lezen, maar hij krijgt wel een mooi plekje in mijn kamer. Eerst zat er een plastic omslag om het boek en toen ik het weghaalde kwamen deze prachtige gouden bloemetjes tevoorschijn! Zo zie je maar... Ook was de titel erg toepasselijk bij de afgelopen weken, dit weer, waarin de zon niet kan stoppen met schijnen, is als een soort kind van de zomer (slash zon) en het past perfect bij deze post ook al verlang ik heel stiekem naar de herfst .


Om even terug te komen op de kansen die ik noemde aan het begin van de post... Ik ga heel misschien naar China. Mijn school geeft ons de kans om op excursie naar China (of Japan) te gaan en ik ga samen met een vriendin een kansje wagen! Om mee te doen moet je de hoofd- en deelvragen van je profielwerkstuk inleveren en vertellen waarom het belangrijk is om in een van die landen informatie te verkrijgen hiervoor. Ik vind het een hele toffe kans die ik eigenlijk niet links kan laten liggen, maar ik vind het ook heel erg spannend en eng. Ik ben niet het type "wanderlust" en kruip vaak weg in alles wat vertrouwd voelt. Toch wil ik het proberen. Gewoon, om eens uit mijn comfort zone te stappen en kennis te maken met een vreemd land, cultuur, vliegreis, mensen... Ieeeek! Ik laat het jullie weten als ik de uitslag heb (wat nog wel even kan duren)!


Wat is jouw favoriete herinnering van deze zomer?

xxx

6 comments :

  1. Die zonnebril is zo leuk! Ik hoop echt dat je naar China kan!

    ReplyDelete
  2. Supermooie zonnebril! En zo leuk dat je naar China kan, hoop voor je dat het lukt!

    ReplyDelete
  3. Ooh wat gaaf dat je naar China/Japan kan!! Ik hoop zo dat je gaat! En die zonnebril staat je ontzettend goed!

    ReplyDelete

thank you for visiting my blog! & it's so sweet of you to leave a message!

01 09 10