Thursday, 25 August 2016

back to not-so-basic notebooks


School is weer begonnen. Je ziet het aan alles; social media, de drukke straten met fietsende kinderen en op blogs. Voor degenen die nog een paar daagjes vrij hebben: ik ben jaloers! Dus, school is weer terug van weggeweest en ik wil jullie graag mijn schriften laten zien. Het heeft me wat tijd gekost, maar ik heb er heel het jaar plezier van en had super veel fun met het maken van de schriftjes! Ik hoop dat ik jullie op wat ideetjes kan brengen.

schriftjes - hema
washi tape - xenos en dille & kamille
witte pen - uni posca in white (grootte 0,7 mm) (verkrijgbaar in hobbywinkels)
zwarte pen - faber-castell in black (grootte F)
stamps - hema


Toen ik door de stad liep op jacht naar leuke schriftjes en andere schoolspullen vond ik echt dat er veel minder keus was dan voorgaande jaren. Ook vind ik de spullen die ze nu verkopen minder leuk dan toen ik nog in de eerste klas zat. Natuurlijk omdat de V&D weg is, kunnen we daar niet meer rondneuzen op de schoolcampus en ik zie er ook niet veel in om online dingetjes te bestellen. Dit jaar besloot ik dus mijn eigen schriften te decoreren. Gelukkig vond ik bij de hema bruine schriften die echt overal bij passen en perfect zijn om te diy-en.


paper plane

Dit tekeningetje is heel simpel maar geeft een super leuk effect. Een klein papieren vliegtuigje met kleine streepjes, die ik ook door heb getrokken op de achterkant van het schriftje.


dots

Zoals je misschien wel ziet is mijn schriftje niet flawless. Ik had een liniaal gebruikt een veegde daarmee zo de stift uit. Stom! Maar het resultaat vind ik eigenlijk wel heel leuk geworden!


notes

Met het woord 'notes' heb ik allerlei variaties gemaakt. Eentje met stempels, een met een soort banner er omheen en op de laatste heb ik kleine blaadjes eromheen getekend.


my favourites

Ik hou van al mijn schriftjes, maar deze twee vind ik toch wel het leukste geworden. Ik heb het leuke idee van Laura's blog, maar heb het een klein beetje aangepast. Dit is wat je moet doen: Plak twee stroken washi tape naar keuze (ik heb deze washi tape van de xenos gebruikt) naast elkaar over de lengte van het schriftje. Dan kun je met witte stift een patroontje langs de rand van de washi tape maken. Ik heb, zoals je ziet, gekozen voor stipjes en boogjes.


floral banners

Dit ziet er heel schattig uit op schriften! Ik heb twee verschillende gemaakt, een met langs de lengte blaadjes en eentje met aan de onderkant twee lijntjes met blaadjes. Eerst heb ik met potlood een schets gemaakt en later overgetrokken met een witte stift.


washi tape & dots

Dit is echt een van mijn favoriete ideeën (dit zeg ik bij elk schriftje, maar ach). En het is super simpel! Het enige wat je hoeft te doen is een strook washitape langs de rug van je schrift te plakken en daarna zet je er met een witte (of een andere kleur) stift kleine stipjes naast. Easy peasy!


skole (het deense woord voor school)

Een tijdje geleden vond ik deze etiketten bij søstrene grene en ik heb ze voor al mijn schoolboeken en wiskunde schriften gebruikt. Dus als je nog leuke etiketten zoekt (kan natuurlijk ook op potjes worden geplakt!), dan is dit mijn aanrader!


Succes allemaal met de start van het nieuwe schooljaar! Naar welke klas (slash uni slash opleiding) ga jij?

(voor mij is het vwo 5... help!)

xxx

6 comments :

 1. Wat zijn deze zo leuk! Het papieren vliegtuigje is mijn favoriet.

  ReplyDelete
 2. Ze zien er echt heel leuk uit! Het papieren vliegtuigje is heel mooi!

  ReplyDelete
 3. Omg dat is echt zoooo schattig met washi tape & stipjes! Ik heb nu cactussen op m'n schriftjes geschilderd. En die floral banners zijn ook superleuk, en de rest ook, je hebt echt talent hiervoor :) Ook fijn dat ik nu weet waar je zo'n witte pen kan kopen. Die ga ik binnenkort echt halen!

  Liefs :)

  ReplyDelete

thank you for visiting my blog! & it's so sweet of you to leave a message!

01 09 10